Disco & Clubmarketing

Marketing tippek, stratégiák, trükkök kis- és közepes méretű clubok, disco-k számára. Hogyan lehet kis összegből javítani úgy egy club marketingjét, hogy végre beinduljon party?

DJ-t, lézershow-t vagy partyt keresel a clubodba?

Lehet, hogy még nem kérted a party ajánlatunkat? Klubvezetőként, partyszervezőként bizonyára Te is szinesíted a clubod műsorát, és sokszor találkozol azzal a problémával, hogy mire összeállítasz egy komplett partyt a költség az eget súrolja... A Te munkádat is megkönnyítené, ha olyan partyt találnál, ami tapasztalt Dj-t tartalmaz és hatásos látványelemekkel van kiegészítve? Nem lenne csodálatos, ha a Te clubodról beszélnének a bulit követő héten, sőt egész nyáron? Mit szólnál hozzá, ha nem kellene sokat agyalni, és elemenként megszervezni egy partyt? Elég csak egy mail, és ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhatsz magadnak! Nézd meg a partykat itt, és töltsd meg a clubodat szombat este! Kérd most kedvezményes partyajánlónkat

Elfoglat vagy? Működő ötletekre lenne szükséged?

Iratkozz fel te is a kizárólag csak a clubok, discok marketingjével foglalkozó ingyenes hírlevelünkre, hogy elsőként, mindenki előtt megszerezd azokat az információkat, amelyekkel kisebb költséggel még több embert tudsz bevinni a clubodba úgy, hogy a vendégeid folyamatosan csak rád gondolnak és transzban várják a hétvégét!

Feliratkozom! Igen, kérlek, vegyetek fel a listára!

Erős Attila /HU/ (Erős vs. Spigiboy, dancemix records)

"Boogie-val Debrecenben találkoztam először, abban az időben még a Carpe Diemmel zúztuk az "Álomhajót". Ő már akkor is jó DJ volt. Nagyon örültem, amikor újra összefutottunk egy olyan helyen, ahol ő a házigazda. Mindig nagy tömeg volt, az emberek tudtak önfeledten bulizni, hiszen ő is örömmel teli zenét játszik."

Sütő Attila /HU/ - (Camelot Club - Tiszújváros)

„A Camelot Club mindig komolyan veszi, hogy milyen programot és partyt kínál a közönségének, illetve, hogy ki áll a dj pult mögött. Csak így érhettük el, hogy már 10 éve az ország keleti régiójában az egyik legismertebb és legnagyobb club a tiszaújvárosi Camelot. Boogie-t már régi ismerősként tisztelhetjük, már számos alkalommal zenélt itt. Zenéje egyszerre pörgő, egyedi és változatos, mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszönettel tartozom a legutóbbi lézershow-val egybekötött partyért! Dj Vámoval, a rezidenssel egy felejthetetlen bulit adtak a Camelot közönségének, tovább erősítve a Club hírnevét."

Flash Discotech (Balmazújváros) vezetősége /HU/

"Boogie 6 évig (1998-2004) volt a club rezidense, ahol estéről estére mindíg a legjobbat nyújtotta és ezzel nagy mértékben hozzájárult a a hely töretlen sikeréhez" (Flash Discotech Kelet Magyarország egyik vezető clubja volt 1998-2005)

Friss topikok

Már éjfél előtt teltháznak zenél a vendég Dj? Hogyan lehetséges?

2007.07.19. 10:29 Boogie (disco & club marketing)

A hétvégén egy nagyon kellemes meglepetés ért abban a kelet-magyarországi clubban, ahová az egyik party-mat vittem .(A partyval kapcsolatos részletek jobb oldalon, kérd Te is a partyajánlót!)

Nos, amikor megérkeztem 9 körül már volt néhány vendég, a cuccot beszereltem, installáltam, és kb 10 órára végeztem. Ekkorra már majdnem tele volt a "placc" a residens felkonferált, hogy 11-től zenélek..
Erre fel kaptam a fejem, hogy miért ilyen korán, haza akarnak küldeni, vagy miért kell ilyenkor kezdenem? 11-től 2 óra zene, 1-re végzek... Mi történik? Mi történt?

Hogy megértsd a helyzetet, egy kicsit menjünk vissza az időben. Egy évvel ezelőtt a hely bezárt, mert kevesen voltak. Egy rossz zenei döntés (korábban már írtam a zenei következetességről! - korábbi bejegyzés) és egy dj team miatt szó szerint elmentek a vendégek kb 6-8 hónap alatt.

Az új tulajdonos egy "leállt" helyet vett át tavaly, és most 11-kor tele a tánctér!
Mit tett a club vezetője?

1. Másik Dj-t alkalmazott, aki nem mai gyerek, sok éves tapasztalata (több, mint 10 éves) van ebben a műfajban. Tudja melyik stílus (zene) honnan jött, miért pont ezeket játsszuk ma, stb.
- A rutin lehetővé teszi olyan tuti zenék óriási tárházát, ami, ha mellé nyúl a dj,azonnal "visszarántja" az embereket. (A fiatal, tapasztalatlan Dj-kkel sokszor az a baj, hogy csak a mai zenéket ismerik, maximum 5 évre tudnak visszanyúlni. Nincs még tapasztalatuk bizonyos helyzetek kezeléséhez. Ezért mindíg kockázatos egy olyan Dj-t tenni a clubodba, rezidensnek, aki nem tud felmutatni referenciákat. Persze ez sokkal olcsóbb, mint egy tapasztaltabb Dj, de ezen állhat, vagy bukhat a clubod jövője - ezt még részletesen kifejtem egy másik alkalommal)
- nagyon jól használja a mikrofont, szinte folyamatosan beszél, ezzel olyan hangulatot teremt, amivel szinte nem lehet versenyezni (Azzal, hogy a mai DJ-k nem beszélnek, vagy nagyon keveset, személytelenné teszik a bulit)
2. Kedvesek a pultosok, korrektek a rendészek
3. És ez a pont a lényeg! A vendég Dj mindig (!) 11 órakor kezd! Így nem teszi ki magát annak, hogy a közönség éjfél után kezd szállingózni! Ő diktálja a feltételeket, és elfogadta a közönség, ami meg is látszik a létszámon! 11.-re ott van a vendégek java! Tele a tánctér, az összes boxban ülnek, a pultnál szépen várják a sorukat az emberek..

Nem lenne csodálatos, ha a Te clubodban is ez a kép fogadna 11-kor?

Mi történt valójában?
- az igényeket pontosan felmérték
- azt nyújtják (zene, árak, műsorok), ami az elvárás
(nem akartak népművelősdit, művésziesdit játszani. Az nagyon fontos, hogy ez a klub egy vidéki településen van, és sokkal kisebb az az emberanyag, amiből dolgozni lehet)
- a korai kezdés korábbra tette a party indulását. Az ugye alapvető törvény, minél korábban jön a clubodba a vendég, annál többet hagy nálad!
- mertek olyan eszközöket alkalmazni, amitől mindenki meghőkölne, és egyből rávágnák: "Áááááá, ez nálunk nem működne!" (sláger zene, korai kezdés, következetesség)
ezzel egyből kitűntek a többi konkurenciától, és egy pluszt kapnak meg abban a clubban, amit máshol nem (11 kor sokan vannak, lehet pasizni, csajozni, van már hangulat, stb.)

Nem győzöm hangsúlyozni, ez a hely tavaly nullára futott. Az első bulikon 20-30-an voltak! 3 hónap alatt érték el ezt a szintet, amit, azóta tartani tudnak!

Nálad mikor kezdődik a buli? Mikor köszön be a rezidens DJ? Hogyan tudnád korábbra hozni a kezdést?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://clubmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr34120953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bufi69 · http://www.absessionrec.com 2007.07.26. 13:59:51

Érdekes egy történet, a tapasztalt dj alkalmazása tökéletes dolog, de a vendég dj kezdési időpontja sztem egy kicsit korán van.
Ahoz hogy a resident beindítsa a bulit, ahhoz inniuk kell az embereknek(vagy mást :D), de egy óra alatt fergeteg partyt csinálni nehéz dolog.
Aki meg a fellépő miatt megy csak el, az meg korán fog távozni...

Boogie 2007.07.27. 10:41:25

Ami a lényeg, hogy MERTEK beválallni egy korai kezdést következetesen. A party az egész éjszakát tartalmazza, a lényeg az volt a közönség "megtanulta", hogy 11-kor kezd a vendég mindíg és pontosan. Ezze lettek mások a konkurenciától. Ha a vendég egykor fejezi be a szettet (tegyük szivünkre a kezünket, ha tele a tánctér és nem kell másik helyre menni zenélni, nem hajt az idő, befejezük egykor a szettet? Illetve, ha igen csak a party hangulata kedéért és ha igény van rá, nem toldjuk meg egy kicsive, akár egyóra múlva is?)
Én is ennyire meglepődtem ezen a szokáson, viszont láttam a tényt... Ezért is írtam le.. :)

cow 2007.07.29. 23:53:11

Másik dolog ami szerintem jó egy korai kezdésben, hogy így a rezidensnek is van lehetősége kibontakozni. Ha a vendég dj mondjuk 1-kor kezd, akkor előtte nem sokan vannak, tehát a rezidens valójában nem zenél senkinek. Játszik a vendég modjuk 3-ig vagy 4-ig, akkor meg már mennek haza a vendéget, mert hogy nemsoká zár a club, tehát a rezidens megint nem tud érvényesülni. Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a rezidensek nem igazán szeretik, ha van egy vendég dj, mert akkor nem sok értelme van annak, hogy ott legyen a bulin Ő is. Így viszont ha a vendég dj előtt nem is, de utána van lehetősége, hogy Ő is csináljon valamit a buli érdekében. Lehet rosszul látom a dolgot, de szerintem ez a 11 órás kezdés hibátlan.

Boogie 2007.07.30. 09:32:31

Cow, jól látod , hiszen a rezdens Dj-nek a feladata (elvileg) a vendég Dj számára biztosítan a terepet, úgymond \\\\\\\\\\\\\\\"alázenél\\\\\\\\\\\\\\\" a rezidens a guest-nek. Na már most ez azt jelent, nem játszik (le mindent a húzós, ütős darabokból - mondom elméletileg :) ) Így valóban egy furcsa kép alakulhat ki a rezdensről...

Tehát a következetes korai kezdés mindenképen jó pont..

süti beállítások módosítása