Disco & Clubmarketing

Marketing tippek, stratégiák, trükkök kis- és közepes méretű clubok, disco-k számára. Hogyan lehet kis összegből javítani úgy egy club marketingjét, hogy végre beinduljon party?

DJ-t, lézershow-t vagy partyt keresel a clubodba?

Lehet, hogy még nem kérted a party ajánlatunkat? Klubvezetőként, partyszervezőként bizonyára Te is szinesíted a clubod műsorát, és sokszor találkozol azzal a problémával, hogy mire összeállítasz egy komplett partyt a költség az eget súrolja... A Te munkádat is megkönnyítené, ha olyan partyt találnál, ami tapasztalt Dj-t tartalmaz és hatásos látványelemekkel van kiegészítve? Nem lenne csodálatos, ha a Te clubodról beszélnének a bulit követő héten, sőt egész nyáron? Mit szólnál hozzá, ha nem kellene sokat agyalni, és elemenként megszervezni egy partyt? Elég csak egy mail, és ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhatsz magadnak! Nézd meg a partykat itt, és töltsd meg a clubodat szombat este! Kérd most kedvezményes partyajánlónkat

Elfoglat vagy? Működő ötletekre lenne szükséged?

Iratkozz fel te is a kizárólag csak a clubok, discok marketingjével foglalkozó ingyenes hírlevelünkre, hogy elsőként, mindenki előtt megszerezd azokat az információkat, amelyekkel kisebb költséggel még több embert tudsz bevinni a clubodba úgy, hogy a vendégeid folyamatosan csak rád gondolnak és transzban várják a hétvégét!

Feliratkozom! Igen, kérlek, vegyetek fel a listára!

Erős Attila /HU/ (Erős vs. Spigiboy, dancemix records)

"Boogie-val Debrecenben találkoztam először, abban az időben még a Carpe Diemmel zúztuk az "Álomhajót". Ő már akkor is jó DJ volt. Nagyon örültem, amikor újra összefutottunk egy olyan helyen, ahol ő a házigazda. Mindig nagy tömeg volt, az emberek tudtak önfeledten bulizni, hiszen ő is örömmel teli zenét játszik."

Sütő Attila /HU/ - (Camelot Club - Tiszújváros)

„A Camelot Club mindig komolyan veszi, hogy milyen programot és partyt kínál a közönségének, illetve, hogy ki áll a dj pult mögött. Csak így érhettük el, hogy már 10 éve az ország keleti régiójában az egyik legismertebb és legnagyobb club a tiszaújvárosi Camelot. Boogie-t már régi ismerősként tisztelhetjük, már számos alkalommal zenélt itt. Zenéje egyszerre pörgő, egyedi és változatos, mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszönettel tartozom a legutóbbi lézershow-val egybekötött partyért! Dj Vámoval, a rezidenssel egy felejthetetlen bulit adtak a Camelot közönségének, tovább erősítve a Club hírnevét."

Flash Discotech (Balmazújváros) vezetősége /HU/

"Boogie 6 évig (1998-2004) volt a club rezidense, ahol estéről estére mindíg a legjobbat nyújtotta és ezzel nagy mértékben hozzájárult a a hely töretlen sikeréhez" (Flash Discotech Kelet Magyarország egyik vezető clubja volt 1998-2005)

Friss topikok

Kis szünet után ismét! Te mit tervezel 2008-ra? - és egy bomba ajánlat!

2008.01.23. 23:38 Boogie (disco & club marketing)

Egy kis szünet után újból itt vagyok.

Hát mit mondjak, december az értékelés hónapja volt, a 2008 január eleje (amikor úgysem teljes gőzzel robog a szekér) pedig a 2008 elképzeléseinek, terveinek az összeállításának az időszaka.

Összeállítottam a civil munkahelyemen is a marketingtervet. Ami nagyon fontos, hogy teljesen szakít az egy kicsit ideje múlt Kotler marketinggel (ami főként makrogazdaságot veszi figyelembe, és szinte nem ad semmi használható ötletet, stratégiai modellt és szisztémát egy kis vállalkozásnak, vagy akár a Te clubodnak), és egy új alapra helyezi az egészet.

És láss csodát, ami már most elégedettséggel tölt el az, hogy június végéig szinte napra pontosan le van bontva a teendőm, augusztus végéig hétre pontosan és az ősz, illetve a december pedig feladat szinten kész. Amint elkészült, éreztem azt a megnyugvást, hogy ezután nem ad hoc jelleggel fog működni a marketing, hanem pontosan és tervezetten. Ennek a legnagyobb előnye, hogy több örömet ad a marketing, mert ezután mérhető lesz az eredmény. Elégedettséget kínál, mert pontosan tervezhetem az időmet és a szabadságomat. Józanságot biztosít, mert pontosan be tudom osztani  az elkölthető és az elköltött pénz mennyiségét.

Te szántál már egy-két órát a tavalyi reklámjaid, műsoraid ötleteid elemzésére? Összeállítottad már - még ha csak nagy vonalakban is - a 2008-as esztendődet? Beírtad már a naptáradba, mikor mit szeretnél?

Hogyan lehetne neki kezdeni? Mi alapján indulhatsz el? Ehhez írtam némi kis segítséget, hogy a Te clubod is stressz-mentesen és maximális örömet, illetve profitot adva működjön… Hát akkor vágjunk bele és nézzük, vajon milyen kérdéseket kell megválaszolni, milyen dátumokhoz hogyan kell/lehet igazodni.

Az első kérdések között azonnal ott van a legfontosabb, mikor van általában fizetés, mikor "bír el" a clubod egy nagyobb műsort, mikor van "holt szezon", mikor van hosszú hétvége, és mikor van csonka? (Mert ugye egy olyan szombaton, amikor munka és iskola is van, kevesebben mennek egy még egy olyan bulira is, ami máskor tuti telt házat hoz. Sokszor a 3-4 napos hétvégék is inkább negatívan mutatkoznak a létszámban) Mikor kezdődik az iskola szünet, mikor ér véget, mikor mennek az emberek szabadságra, és mikor jönnek vissza?

Ha ezeket a napokat beírod a naptáradba, már ad egy olyan keretet számodra, aminek a segítségével már látod, mikor legyenek az erősebb, illytve a gyengébb hétvégék.

Ha meg vannak ezek a dátumok, azok megadják azokat az időket, amikor a partyhoz szükséges promóciót végezd. Itt álljunk meg egy pillanatra. Vajon melyiket tartsd, meg és melyiket dobd ki?

A legjobb, ha Te is törekedsz arra, hogy mérhetőek legyenek a promócióid. Pl a hírlevélnél (akár az IWIW-en is) láthatod, hányan nyitották meg a leveledet. Jó ötlet, ha nem az emailben írod le a teljes szöveget, csak egy pár soros figyelemfelkeltő szöveget teszel a mailbe, aminek a végén teszel egy hivatkozást a site-odra (ami lehet egy olyan oldal, ahova sehonnan nem mutat hivatkozás, tehát az összes látogatód a hírleveled kattintásaiból érkeztek), amin több információval és háttér-információval látod el a leendő vendégeidet.

Tudod, csak a fölött van kontrolod, amit mérsz. Miért? Mert onnantól kezdve, hogy méred minden tudatos és tudat alatti eszközzel azon leszel, hogyan tudod az eredményeidet javítani. A lényeg, hogy tedd láthatóvá az értékeket. Erre nagyon jó eszköz a milliméterpapír, ahova fel tudod jegyezni az adott party, hét, hónap, szezon, év összes fontos adatait (pl: létszám, össz fogyasztás, egy főre jutó fogyasztás, kiküldött emailek száma, esetleg kirakott plakátok száma, stb) Persze nem kell mindet, azokat írd fel, amiket javítani akarsz, vagy nagyobb figyelmet szeretnél szentelni.

Ami után összeírtad a 2007-es partykat, promóciókat érdemes 1-4-ig osztályozni őket.

  1. használtam (promóció), volt nálam a party vagy műsor, de nem hozott eredményt, vendéget, stb
  2. nem használtam (promóció), nem volt nálam a műsor, de kellene
  3. használtam (promóció), volt nálam a party, de javítani kellene rajta, tökéletesíteni kell
  4. használtam (promóció) és volt nálam a party, és jól ment

Ezek után látni fogod, hogyan vált be a promóció, illetve a party. Ez segíteni fog eldönteni mely elemeket használj tovább, melyeket javíts, és miket felejts el.

Tehát a legjobb, ha kijelölsz most egy fél napot, készítsd el a marketing tervedet, és tartsd magad a tervhez.

Ha tervezed a 2008-as évedet, mint hűséges clubmarketing.blog olvasónak kérlek, engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljak néhány party-t: Klikk ide: Partyk 2008-ra 

Akció lejárt! /minden dátum betelt május 31-ig!/

Ha január 31-ig lefoglalod az "Audiovizuális Orgazmus" partyt (a party-t május 31-ig bármikor rendezheted, de előtte egyeztetés szükséges, mert telnek a szabad dátumok)), akkor 84.000 Ft.  helyett csupán 59.000 Ft-ba kerül (+ úti ktg 25 Ft/km)! De hogy még ezt az ajánlatot is megfejeljem, Budapesttől 100 km-ig úti ktg nélkül kapod meg a partyt! Ezért csak egyet kérek, érdeklődésnél (telefonos, vagy emailen történő) hivatkozz a blogra! ez az ajánlat csak január 31-ig lesz kint a blogon, tehát siess! Klikk ide: Megrendelem a partyt! e.boogie2@freemail.hu (Persze, ha más műsorra van szükséged, arról is tudsz ezen a címen érdeklődni)

És ez még nem minden! Ha két party rendelsz, akkor - a kiajánlóba írt ajándékokon felül - Tiéd egy Helly Hansen LIFA Dry póló, ami a világ egyik legjobb baselayer-e. További információ a pólóról: www.hellyhansen.com

A labda fel van dobva, csak Rajtad múlik, lecsapod, vagy meghagyod a konkurenciádnak; hogy Rólad és a clubodról fognak beszélni, vagy arról a bizonyos másik helyről...

Ha elkészítetted a marketing tervedet, van néhány nagyon fontos szabály ahhoz, hogy valóban teljesítse azokat az előnyöket, hogy valóban pénzt keressen számodra.

  1. Mindig legyen szem előtt a marketing terved. akár az irodán falán, akár az íróasztalodon, akár az íróasztalodon, akár a határidőnaplódban.
  2. Rendszeresíts egy időpontot magaddal minden héten, amit vagy egyedül, vagy az üzletvezetőddel, dj-ddel, illetve a programszerveződdel töltesz el. (ez nagyon működött anno a Flash-ben (Balmazújváros, ahol 6 évig voltam rezidens), amikor lényegében kéthetente hétfőn összeültünk a vezetőséggel és átbeszéltük mi az ami jó, illetve min lehetne javítani, mik a soron következő feladatok)
  3. Évente egyszer (december vége, január eleje) tarts egy hasonló marketingtervezési napot, amikor ugyanígy értékeled az eredményeidet

Tudom, tervezni rossz. Tervezni kényelmetlen. A tervezés nem hoz azonnali sikereket és profitot, és tudom, csábítóbb hogy azt az időt, amit tervezéssel töltenél inkább gyors profit termelő tevékenységeknek szenteld.

Hely és idő hiányában most csak néhány pontot írtam le ami a tervezéshez szükséged lehet. Ha bővebben érdekel a téma, esetleg bármi kérdésed van a clubod marketingjével, ne habozz, írd meg, tedd fel a kérdéseidet nyugodtan akár itt a blogon, vagy (ahogy már nagyon sokan tették) emailban: e.boogie2@freemail.hu

Légy profi és ne hagyj semmit a véletlenre.

Egyetértesz? Tiltakozol?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://clubmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr73309405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása